Zupa piwna -:)

Teraz przepis przez wielu wyczekiwany.
Okazuje się, że piwo nie tylko doskonale chłodzi w ciepłe dni czy jest składnikiem szamponu do włosów -:) ale może stanowić podstawę do zrobienia smacznej zupy.

Składniki
Jeden litr jasnego piwa,
1/2 kg twarogu,
150 g czerstwego, razowego chleba,
250 ml śmietany,
sól i cukier do smaku.

Wykonanie
Chleb i twaróg pokroić w kostkę. Piwo wlać do garnka, podgrzać, posolić i posłodzić do smaku. Następnie dodać drobne kostki chleba i wymieszać.
Następnie wolniutko i ostrożnie wlewać śmietanę do gorącego piwa delikatnie mieszając.
Tuż przed podaniem wrzucić kostki sera.

Smacznego

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)