Zupa piwna -:)
Teraz przepis przez wielu wyczekiwany.
Okazuje się, że piwo nie tylko doskonale chłodzi w ciepłe dni czy jest składnikiem szamponu do włosów -:) ale może stanowić podstawę do zrobienia smacznej zupy.
Składniki
Jeden litr jasnego piwa,
1/2 kg twarogu,
150 g czerstwego, razowego chleba,
250 ml śmietany,
sól i cukier do smaku.
Wykonanie
Chleb i twaróg pokroić w kostkę. Piwo wlać do garnka, podgrzać, posolić i posłodzić do smaku. Następnie dodać drobne kostki chleba i wymieszać.
Następnie wolniutko i ostrożnie wlewać śmietanę do gorącego piwa delikatnie mieszając.
Tuż przed podaniem wrzucić kostki sera.
Smacznego
Okazuje się, że piwo nie tylko doskonale chłodzi w ciepłe dni czy jest składnikiem szamponu do włosów -:) ale może stanowić podstawę do zrobienia smacznej zupy.
Składniki
Jeden litr jasnego piwa,
1/2 kg twarogu,
150 g czerstwego, razowego chleba,
250 ml śmietany,
sól i cukier do smaku.
Wykonanie
Chleb i twaróg pokroić w kostkę. Piwo wlać do garnka, podgrzać, posolić i posłodzić do smaku. Następnie dodać drobne kostki chleba i wymieszać.
Następnie wolniutko i ostrożnie wlewać śmietanę do gorącego piwa delikatnie mieszając.
Tuż przed podaniem wrzucić kostki sera.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz