Mięso po chińsku

Mięso po chińsku

Autorem artykułu jest Anna1981
Bardzo pyszne placuszki z piersi kurczaka ozdobią stół na imprezę urodzinową bądź inną okazję.
                                               
Drób dostarcza wysokowartościowego surowca dla produkcji gastronomicznej, Mięso drobiu w porównaniu z mięsem zwierząt rzeźnych, odznacza się lepszymi właściwościami smakowo-zapachowymi i dietetycznymi.  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Składniki:

- 40 dag piersi z kurczaka
- 4 małe cebule
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka maggi
- pół łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka jarzynki
- 2 jajka                                                                                                                                                                                                  

Przygotowanie:

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebule pokroić w małą kosteczkę. Połączyć wszystkie przyprawy z olejem mięsem i cebulką. Zostawić na 24 h w lodówce. Na drugi dzięń dodać żółtka, mąkę i wymieszać . Upić pianę z białek i delikatnie połączyć z mięskiem. Uformować placki i od razu smażyć na gorącym oleju.
---
mojeprzepisy-ania.blogspot.com
Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)