Sos musztardowy - tani, smaczny, niezdrowy -:)

Jaka szkoda, że to co tak dobrze smakuje jest często niezdrowe.
Jednak chcę zaproponować sos, który babcia Ula robi na Święta Wielkanocne do białej kiełbasy.

Składniki
4 żółtka z jajek ugotowanych na twardo,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2-3 łyżki musztardy i tyle samo łyżek cukru.

Wykonanie
Żółtka dokładnie utrzeć z oliwą, cukrem i musztardą. Do smaku doprawiamy solą i sokiem z cytryny.

Ja lubię ten sos nie tylko do kiełbasy, ale również do jajek. Smacznego

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)