Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Autorem artykułu jest Justyna Słopień



Uwielbiam sałatki i staram się jak najczęściej je robić, ostatnio robiłam wielowarzywną, dzisiaj proponuję z tuńczykiem. Nie miałam w domu czerwonej fasoli, a więc dałam paprykę.

 

Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym,                                                                 

1 puszka czerwonej fasoli (albo 1 papryka),                                                    

1 kukurydza,                                                                                

1/3 szkl ryżu,                                                               

6 średnich ogórków kiszonych,                                                           

1 cebula,                                                                                                 

4 jajka,                                                                                             

majonez,                                                                                               

sól,                                                                                           

pieprz,                                                                                   

 

Proponuję zacząć od ugotowania ryżu i jajek, wodę do ryżu lekko solimy. Teraz przelewamy fasolę zimną wodą. Na sicie odsączamy kukurydzę, tuńczyka i fasolę. Ogórki, cebulę i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez, sól i pieprz.                                                                                          

Sałatka gotowa.                                                                                         

Smacznego                                               

---

Zapraszam na moją stronę po inne przepisy www.gotujemyipieczemy.blogspot.com

 


Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)