Mule zapiekane z pieczarkami

Mule zapiekane z pieczarkami

Składniki
50 dag mrożonych muli, 
15 dag pieczarek, cebula, 
2 pomidory (najlepsze będą malinowe),
3 ząbki czosnku, 
łyżka tartego parmezanu, łyżka masła,
pieprz i sól do smaku.

Sposób przyrządzania
Małże rozmrozić, pokroić w plasterki (małe można zostawić w całości) i włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki.
Umyte pieczarki pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. 
Warzywa i pieczarki rozłożyć na małżach, wierzch obłożyć kawałkami masła i posypać solą, pieprzem oraz parmezanem. 
Zapiekać przez 20 min w temperaturze 250°C. Podawać z grzankami.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)