Mule zapiekane z pieczarkami
Mule zapiekane z pieczarkami
Składniki
50 dag mrożonych muli,
15 dag pieczarek, cebula,
2 pomidory (najlepsze będą malinowe),
3 ząbki czosnku,
łyżka tartego parmezanu, łyżka masła,
pieprz i sól do smaku.
Sposób przyrządzania
Małże rozmrozić, pokroić w plasterki (małe można zostawić w całości) i włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki.
Umyte pieczarki pokroić. Cebulę i czosnek posiekać.
Warzywa i pieczarki rozłożyć na małżach, wierzch obłożyć kawałkami masła i posypać solą, pieprzem oraz parmezanem.
Zapiekać przez 20 min w temperaturze 250°C. Podawać z grzankami.
Składniki
50 dag mrożonych muli,
15 dag pieczarek, cebula,
2 pomidory (najlepsze będą malinowe),
3 ząbki czosnku,
łyżka tartego parmezanu, łyżka masła,
pieprz i sól do smaku.
Sposób przyrządzania
Małże rozmrozić, pokroić w plasterki (małe można zostawić w całości) i włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki.
Umyte pieczarki pokroić. Cebulę i czosnek posiekać.
Warzywa i pieczarki rozłożyć na małżach, wierzch obłożyć kawałkami masła i posypać solą, pieprzem oraz parmezanem.
Zapiekać przez 20 min w temperaturze 250°C. Podawać z grzankami.
Komentarze
Prześlij komentarz