Jaja zapiekane po hiszpańsku
Składniki
6 jaj,
3 łyżki posiekanej cebuli,
3 łyżki posiekanej papryki,
4 łyżki masła lub oleju,
4 łyżki tartej bułki,
1/2 szklanki utartego sera żółtego
Sposób wykonania
Cebulę i paprykę podsmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Następnie przełożyć do płaskiego, żaroodpornego naczynia. Ostrożnie wbić jaja.
Wymieszać bułkę z serem i posypać tym jajka.
Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika ( około 175 stopni ), piec do ścięcia się jaj.
6 jaj,
3 łyżki posiekanej cebuli,
3 łyżki posiekanej papryki,
4 łyżki masła lub oleju,
4 łyżki tartej bułki,
1/2 szklanki utartego sera żółtego
Sposób wykonania
Cebulę i paprykę podsmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Następnie przełożyć do płaskiego, żaroodpornego naczynia. Ostrożnie wbić jaja.
Wymieszać bułkę z serem i posypać tym jajka.
Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika ( około 175 stopni ), piec do ścięcia się jaj.
Komentarze
Prześlij komentarz