Jaja zapiekane po hiszpańsku

Składniki
6 jaj, 
3 łyżki posiekanej cebuli, 
3 łyżki posiekanej papryki, 
4 łyżki masła lub oleju, 
4 łyżki tartej bułki, 
1/2 szklanki utartego sera żółtego 

Sposób wykonania
Cebulę i paprykę podsmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Następnie przełożyć do płaskiego, żaroodpornego naczynia. Ostrożnie wbić jaja.
Wymieszać bułkę z serem i posypać tym jajka.
Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika ( około 175 stopni ), piec do ścięcia się jaj.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)