Przekąska z tuńczykiem

Autorem artykułu jest hagem

Pyszna i ładnie wyglądająca przekąska, podawana przed kolacją do tego podajemy lampkę szampana. Potrawa bardzo łatwa w przygotowaniu nie zajmuje dużo czasu.

Na dzisiejszy wieczór proponuje  przystawkę przed wyśmienitą kolacją, jaką można zaserwować ukochanej osobie. Proponuje przystawkę jak i kolację podać z lampką szampana przy świecach. Do kolacji proponuje też muzykę bardzo nastrojową. Jeśli chcecie by wasza kolacja była jakaś szczególna to postarajcie się jak najlepiej potraficie. A efekt końcowy sami zobaczycie. Przygotowanie tej potrawy jest bardzo proste. Czas przygotowania to 10 minut, dodatkowo przekąska jest niskokaloryczna i smaczna. Przepis podany poniżej jest przygotowany na dwie porcje. Do przystawki można zrobić kiełbasę faszerowaną z serem i pomidorami ale to już w następnym moim artykule który niebawem opublikuję.

Składniki:
- puszka tuńczyka w zalewie
- 4 liście sałaty
- 4 ćwiartki pomidora
- świeży ogórek
- 4 łyżki majonezu
- szczypiorek
- pietruszka.
Sposób przygotowania:
Rozkładamy talerzyki, na nie kładziemy umyte liście sałaty. Wymieszać tuńczyka w zalewie. Na talerzyk wyłożony liśćmi sałaty nakładamy porcję tuńczyka, zalewamy tuńczyka łyżką majonezu rozrobionego z łyżką śmietany. Pomidora kroimy w ćwiartki, ogórka zielonego kroimy w talarki. Przekąskę przybieramy jedna ćwiartką pomidora, ogórkami zielonymi i pietruszką. Majonez posypujemy szczypiorkiem. Wkładamy gotową przekąskę na 15-20 minut do lodówki. Po upływie tego czasu wyciągamy przekąskę z lodówki. Podajemy na stół 15 minut przed podaniem kolacji.
Składniki są podane na przygotowanie czterech porcji
---
Piotrek


Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)