Zupa z cukinii - tanie źródło nowych doznań smakowych

Zupa z cukinii 

Składniki:
dwie średnie cukinie, 10 dag ryżu, 50 g masła, natka koperku, 300 ml mleka, cebula, marchewka, jajko, 250 ml jogurtu naturalnego, sól do smaku, przyprawy.

Wykonanie
W dość dużym garnku zagotowujemy posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę dodają masło oraz łyżeczkę soli.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy pokrojone drobno cukinie. Po pięciu minutach gotowania dodajemy także ryż. Gotujemy conajmniej przez 20 minut, po czym dodajemy mleko, posiekany koperek oraz szczyptę curry i pieprzu.
Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia oraz dodajemy jogurt wymieszany z jajkiem. Zupę podajemy na ciepło.

Smacznego

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)