Domowy sos do spaghetti

Wczoraj postanowiłam, że nie kupię gotowego sosu do spaghetti tylko korzystając z urodzaju jesieni zrobię go sama.

Składniki:
1/2 kg pomidorów, duża cebula, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, cukier, duża szczypta suszonej bazylii (kto ma może dodać zieloną).
Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki, drobno w kosteczkę siekamy cebulę.
Dodajemy oliwę, rozgnieciony czosnek, bazylię i gotujemy na wolnym ogniu. W trakcie dodajemy do smaku soli, pieprzu i cukru.
Pod koniec dodajemy wcześniej podsmażone (około 5-7 minut) mięso mielone. Podgrzewam jeszcze chwilę i gotowe !
Smacznego 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Piernik lwowski - mamy Uli

Zalewajka, barszcz, czy żurek ?

Przepisy na wino z żyta i owoców oraz wino bez drożdży z „Plon” (1938 r.)